Så fixar du snyggaste klädkammaren

Klädkammaren har kommit för att stanna. Det är fler och fler som inser hur praktiskt det är att ha kläderna i en walk-in-closet och snabbt hitta dagens outfit. Men hur får du klädkammaren att bli mer än bara ett ställe för förvaring? Här kommer tipsen för en trendig och snygg klädkammare.

Detaljer och helhet

För att skapa en snygg klädkammare behöver du både fokusera på detaljer och samtidigt inreda den utifrån en fungerande helhet. Om du satsar på en ljus kulör upplevs rummet större och du kan leka mer med detaljer och personliga uttryck.

  • Förvaring: en bra klädkammare har bra förvaring i enhetliga färger. Skapa också plats för kläder som behöver hängas upp på galgar och utgå ifrån att du nog kommer köpa mer kläder, så skapa utrymme för dem redan från början. Klänningar och kavajer ska kunna hänga lite luftigt.
  • Personliga detaljer: hitta din stil inom den senaste trenden och blanda gärna gammalt och nytt. Köp snygga knoppar och galgar som både ger ett enhetligt, men ändå personligt intryck.
  • Spegel: en spegel fyller flera funktioner i en klädkammare. Förutom att du kan spegla dig i den, så gör en spegel att rummet känns större. Du väljer själv om du vill, och har plats, att sätta upp spegeln mot en vägg, eller om du har en spegel som står i stativ – det sistnämnda är både trendigt och klassiskt. Rätta spegeln kan vara pricken över i:et i din klädkammare.
  • Möbler och annat: om du vill göra något speciellt av din klädkammare kan du sätta in en snygg stol. Du kan både sitta på stolen och lägga saker på den, men också använda den när du ska åt lådan längst uppe i hörnet. Tänk också på att skaffa rätt slags belysning. Små ledlampor eller spotlights i taket ger bra belysning överallt. Installera dimbelysning, så kan klädkammaren också bli en riktigt mysigt ställe.

Genom att planera klädkammaren i förväg kan du skapa både snygg och användbar förvaring för dina kläder och skor.