Bänkskiva i sten

Vid en köksrenovering är det många beslut som ska fattas, men ett av de absolut viktigaste är vad för typ av bänkskiva man vill ha. Eftersom bänkskivan är något man använder varje dag, och som dessutom alltid är synlig, är det ingenting man vill fatta ogenomtänkta beslut om. Materialen är många – alltifrån laminat och rostfritt stål till glas och natursten – och alla alternativ har sina särskilda egenskaper.

En bänkskiva i sten, exempelvis marmor eller granit, har flera fördelar:

  • Den ger ett tidlöst och stilrent intryck. En bänkskiva i sten upplevs som neutral och passar väl in i de allra flesta köksstilar. Färgskalan hos marmor och kalksten är ljus, vilket gör att man kan välja mörka köksluckor för att skapa fina kontraster. Väljer man granit får man en mörkare bänk, vilket ger en modern känsla.
  • Bra hållbarhet. Både marmor och kalksten tål höga temperaturer, och även spillda vätskor, så länge de är impregnerade. Granit står i princip emot det mesta, vilket också gör en bänkskiva av sten till ett oerhört prisvärt val. Det är helt enkelt en långsiktig investering som är väl värd sitt pris. Ytterligare ett plus är att de är väldigt lätta att rengöra, vilket alltid är en viktig egenskap i ett kök.
  • Oändliga variationsmöjligheter! Även om en bänkskiva i sten förknippas med en stilren och sober inredning, så är det faktiskt möjligt att utforma sin bänkskiva precis som man vill ha den. Mer eller mindre rena i färgen och alla kulörer från svart, grå och vit till rosa och grön. Det är heller inget måste att välja samma färg till samtliga bänkar i köket – allt beror på vilken stil man är ute efter.

Kortfattat är bänkskivan ingenting man ska kompromissa med, och söker man efter ett lättskött, prisvärt och elegant alternativ är en bänkskiva i sten det givna valet! Vi kan varmt rekommendera frontapply.se sortiment av bänkskivor i sten.