Vad är homestyling?

För de allra flesta så är bostaden livets största och viktigaste affär. När man säljer sin bostad är det därför viktigt att så många intressenter som möjligt kommer till en visning, oavsett om den är digital eller fysisk. Fler intressenter som fattar tycke för bostaden, desto fler som kan vara med i en budgivning  som i sin tur gör att priset ökar.

I Sverige är marknadsplatsen Hemnet tydlig marknadsledare för bostadsannonser. I stor utsträckning så avgörs det redan vid annonstillfället vilka bostäder som kommer få många spekulanter och vilka som inte kommer få det. Intresset, som idag till och med kan bli viralt, kommer i slutändan även påverka priset. Så vad påverkar om en bostad är intressant för många eller få?

Så fungerar homestyling

Vad var och en tycker är fint eller vilka kvaliteter en bostad bör ha för att fånga intresset är förstås individuellt. Men att det kan vara värt att ta hjälp av ett proffs är det alltfler som förstått. Med hjälp av homestyling ser du till att styla din bostad så att fler blir intresserade, vilket i sin tur kan leda till ett högre slutpris. Professionella stylister ser dagligen trender och vad som efterfrågas av marknaden. I ditt hem kan de se till att plocka fram de bästa delarna, dölja det som känns för personligt och addera detaljer som du kanske aldrig hade tänkt på. Ett vackert stylat hem ger bättre och mer inspirerande bilder när mäklarens fotograf ska fotografera ditt hem och när det är dags för visningar kan du få både hjälp och tips av en homestylist. Att be om hjälp med homestyling kan förstås användas även om du inte ska sälja din bostad. Du kanske helt enkelt känner att det är dags för en förändring och du vet av egen erfarenhet att du inte själv behärskar olika färgkombinationer och inredningsstilar.