Budget hack – Nya kökshandtag

Svenskar spenderar mer tid i hemmet, men också mer pengar på inredning vilket gör att vi som folk har en av de vackrare bostäderna i världen sett till genomsnitt. När jag ska göra om hemma tänker jag alltid på detaljerna först och frågan hur kan jag renovera till lägsta kostnad med högst effekt?

Att byta ut kökshandtagen har blivit en favorit bland budget hacks och skillnaden blir större än man tror. Kostnaden för nya handtag är från 50 kronor upp till 300 kronor styck och jag som har 20 stycken i köket får räkna med 1000 upp till 6000 kronor för att byta ut allihop. Oavsett om jag går för det absolut lyxigaste så är det en liten peng för den skillnad det kan åstadkomma i hemmets viktigaste rum.

E-handlaren frontapply.se är min nya favoritbutik för kökshandtag och de har över 600 olika att välja på. Det som gör deras butik så bra är att de har bra bilder på produkterna men framförallt att jag kan välja vilket mått handtagen ska ha innan de visas i resultatet. Hemma hos mig har jag gamla handtag med ett cc-mått på 128 mm vilket gör att jag endast kan välja nya med samma mått. Inne i e-handeln visar det sig att jag har hela 151 olika att välja på. Helt sjukt många!

Att byta ut kökshandtagen är mycket enkelt. Följ bara dessa enkla steg. 1) Öppna en låda och mät avståndet mellan centrum av varje skruv på handtagets baksida. I mitt fall 128 millimeter. 2) Beställ nya handtag i rätt mått. 3) skruva ut skruven på befintliga handtag och lägg de gamla åt sidan. 4) Skruva i de nya handtaget på samma plats.

Har du olika storlekar idag eller blandat mellan handtag och knoppar så kan det vara smart att skriva ner måtten på ett papper och antal av varje innan du börjar leta på nätet.

Mina favoriter just nu är Handtag Brohult i förnicklat och svart, Handtag 1353 i polerad mässing samt den industriella skönheten Handtag Helix i lättrad matt svart.

Du hittar dina kökshandtag på https://frontapply.se/produkt-kategori/handtag

Stort lycka till med ditt byte av handtag!