Årets trend – heltäckningsmattan i sovrummet

Visst är det skönt att förse fötterna med något mjukt strax innan läggdags eller precis vid uppvaknandet när man är kall och frusen? En heltäckningsmatta i sovrummet är värmande, snyggt och relativt säkert, då sovrummet normalt inte utsätts för fukt på samma sätt som t.ex. kök, badrum eller hall. En heltäckningsmatta kan dessutom sätta färg på rummet och sammansmälta i interiören på ett smart sätt.

Välj en fluffig variant i sovrummet

Just i sovrummet där du ofta springer barfota eller leker med barnen, är det både praktiskt och snyggt att ha en heltäckningsmatta av en mer fluffig eller luddig typ. Om du räds för att kaksmulor och matrester skulle kunna fastna i mattan om du ibland äter i sängen, kan du lägga in en plattare heltäckningsmatta och ha en annan matta ovanpå, som du kan skaka med jämna mellanrum. Tillsammans ger de en ljuddämpande effekt och är samtidigt en stundande trend.

Välj enfärgad heltäckningsmatta och lägg mönsterfokuset någon annanstans

Förvisso kan du följa trender, men när det kommer till färgsprakande mönster i en heltäckningsmatta, så riskerar du att ångra dig. Välj istället en enfärgad variant och lägg en mönstrad matta över som du kan byta ut vid behov. Ta gärna en dov färg, såsom pastellrosa, beige eller ljusgrå och låt det utgöra en ”ram” för den ovanliggande mattan.

Välj en heltäckningsmatta av syntetfibrer

Det kan kännas frestande att sikta på en heltäckningsmatta av ull, men satsa ändå på en variant som till stor del är gjord av syntetfibrer, såsom polyamid eller nylon, som inte är fukttilldragande på samma sätt. Den bör även innehålla antistatiska egenskaper.

Var inte rädd för att lägga in heltäckningsmatta – nya metoder underlättar

Det är förståeligt om många som hör ordet ”heltäckningsmatta” tänker tillbaka på ett fläckigt golv från 70-talets England eller en sunkig lukt som ingenting i världen kan avlägsna. Men dagens metoder och material tillåter enkel dammsugning samtidigt som det hjälper till att binda dammet i luften. Tveka därför inte att klä in ditt sovrum på detta ultimata sätt.