Barnrum

Fabrikens tema för veckan är Barnrum. Idag bjuder jag därför på några bilder från dotterns rum. Att inreda barnrum tycker jag är jättekul. Då finns liksom inget ”lagom” utan man kan frossa i färger och t ex inreda efter tema utan att det går för långt.

Eftersom dotterns rum är ganska litet har vi valt en ljust turkos väggfärg. Till det har vi kombinerat småmönstrat i glada färger, t ex på textilier och lådor.

Skrivbordet är en favorit som gått i arv i flera generationer. När jag fick det i slutet av 70-talet målades det brunt! Därefter har det agerat snickarbänk i många år innan jag räddade det för något år sedan. Då var det fullt av borrhål och andra skavanker. Efter spackling och färg duger det bra för ett flickrum till.

 

Ljusslingan runt spegeln tillför lite extra glamour i flickrummet.

 

Jag blev så glad när jag hittade tidskiftssamlarna (längst ner till vänster) eftersom de passar perfekt till rummet och slukar alla målarböcker mm. Förvaring tycker jag är jätteviktigt i barnrum. Det blir så lätt ”plottrigt” och stökigt annars med alla småsaker.

Hos Fabriken hittar ni fler barnrum att inspireras av.

Det här inlägget postades i Barnrum, Inredning, Utmaningar. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Barnrum

  1. åh gillar det där med starka färger i barnrum……Ursnyggt!!

    Kram

    Pernilla På Piazzan

  2. Oj, vad fint! Superfint med de mönstrade sakerna i klara färger till ganska neutral bakgrund.

  3. Fröken S skriver:

    Vad fint, och jag håller med om att barnrummet är det rum där man kan gå loss lite mer än övriga rum. Vi håller som bäst på att göra om i vår dotters rum och kan därför inte ta några bilder därifrån, men det är kul att kolla in hos andra och få inspiration!